Курси "Кулинар" і "Кондитер" (окремо)
Курс «Кулінар" і курс "Кондитер" розраховує на початківців, має практичну спрямованість і дає необхідний рівень знань як для роботи, так і для відкриття своєї справи.
Навчання в невеликих группах із 5-7 чоловік.
Розклад занять з'ясовується з викладачем.
Вартість навчання дивіться в прайсі.
Програма курсу за напрямком "Кулінар"
64 акад. годин
Тривалість занять - 2 місяці
Після закінчення курсу навчання випускнику вручається свідоцтво:
Тема |
Лабораторно-практичні роботи |
Тривалість, |
Тема 1. Технологія приготування супів |
Лабораторно-практична робота 1. Технологія приготування супів
|
4 |
Тема 2. Технологія приготування соусів |
Лабораторно-практична робота 2. Технологія приготування соусів.
|
4 |
Тема 3. Технологія приготування страв з яєць та сиру |
Лабораторно-практична робота 3. Технологія приготування страв з сиру, яєць
|
4 |
Тема 5. Технологія приготування страв з овочів і грибів |
Лабораторно-практична робота 4. Технологія приготування страв з овочів і грибів
|
4 |
Тема 7. Технологія приготування з круп, бобових і макаронних виробів |
Лабораторно-практична робота 6. Технологія приготування страв з круп, бобових і макаронних виробів
|
4 |
Тема 8. Технологія приготування страв з риби, морепродуктів |
|
4 |
|
4 |
|
|
4 |
|
Тема 9. Технологія приготування страв з м’яса, птиці, субпродуктів |
|
4 |
|
4 |
|
Страви з запненого м’яса, птиці, субпродуктів |
4 |
|
|
4 |
|
Тема 10. Технологія приготування холодних страв і закусок |
|
4 |
|
4 |
|
Тема 11. Технологія приготування солодких страв і напоїв |
Холодні солодкі страви |
4 |
Гарячі солодкі страви |
4 |
|
Тема 12. Технологія приготування тіста та виробів з нього |
Рулети |
4 |
Разом |
68 |
Програма курсу за напрямком "Кондитер"
64 акад. годин
Тривалість занять - 2 місяці
- Капкейки шоколадні з начинкою і швейцарська меренга на маслі.
- Капкейки молочні з начинкою і кремом «Шарлот».
- Заварне тісто. Тістечко «Шу» з кракеліном і вершковим кремом.
- Зефір.
- Пряничне тісто. Оздоблення пряників.
- Пісочне і десертне тісто.
- Курд ягідний, лимонний. Лимонний тарт.
- Мастика.
- Оздоблення з мастики – кеди, брязкальце, метрика.
- Бісквітний, шоколадний, молочний напівфабрикати.
- Крем «Шарлот» і його похідні – шоколадний, горіховий.
- Крем «Глясе» і його похідні.
- Крем вершковий, творожний, сметанний.
- Збірка тортів 2-3 види, багатоярусний торт.
- Ганаш під мастику.
- Обтяжка торта мастикою (гнучким айсингом).
- Покриття торту кремом, оформлення глазур’ю (ягодами, цукерками, печивом).
- Білковий айсинг і оформлення через трафарет.
- Оздоблення із шоколаду.